Zijn jij én je huisdier dol op planten? Check dan voor de aankoop van weer een nieuwe kamerplant even of ie niet giftig is. Want van één hap van een Monstera kan een kat of hond al flink ziek worden.

Monstera
Mooi is ie zeker, de Monstera. Deze gatenplant groeit onder de juiste omstandigheden uit tot gigantische proporties en is er dus geen eentje die je hoog boven op een kast – weg van hond, konijn of kat – zet. Bedenk daarom goed of je deze giftige kamerplant aandurft, want knagende en likkende huisdieren kunnen diarree en huidproblemen krijgen door de aanraking met het sap in de stengel en bladeren. En katten kunnen er zelfs nierproblemen door krijgen.

Stippenplant
De Begonia Maculata is met stip een van de vrolijkste planten, maar ook een van de meest verraderlijke. Het sap van de stippenplant irriteert de huid en slijmvliezen, is vochtafdrijvend en kan zorgen voor misselijkheid. Hang ‘m in een bloempot op een plek waar je kat of kind onmogelijk bij kan dus.