De ene plant krijgt het liefst elke dag water en de andere heeft genoeg aan een keer per week. We willen allemaal dat onze planten gelukkig zijn en goed groeien, maar voor het in de gaten houden van dit schema is niet iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan ​​er handige hulpmiddelen, zoals de plantirrigators. Wat doen ze precies? Dat leggen we hieronder uit.

Plant irrigators, druppelsystemen en waterbollen doen allemaal hetzelfde: planten water geven. Het zijn kant-en-klare systemen die kamerplanten voor een vrije tijd van water voorzien. Ze maken het ontwerpen van planten een stuk eenvoudiger als je niet bent bent geboren met vingers van weinig tijd hebben voor de verzorging. Het enige wat jij kunt doen is de waterbol bijvullen wanneer hij leeg is. En dat moet toch?

Hoe werkt het?
Een plant irrigator in de vorm van een waterbol vul je met water en steek je stevig in de aarde naast de kamerplant. De irrigator geeft het water vervolgens een beetje bij beetje af. Op deze manier drinken alleen wanneer ze dorst hebben en krijgen ze precies genoeg water binnen.

Niet alle beregeningsinstallaties zijn zelfs stijlvol. Ga voor waterbollen die minder opvallen, zoals deze irrigators van glas van Dille & Kamille. Glas oogt en stuk volwaardiger dan plastic.